Runøe & Teil
  • Menu

KOMPETENCER

Nybyggeri

Til- og nybygninger inkl. tegningsmateriale.

Tømrerarbejde

Alt i tømrerarbejde, tagudskiftning, trægulve, terrasser, carporte, udestuer, udskiftning af døre & vinduer – Vi udfører arbejder i fag- hoved eller totalentreprise, ingen opgave er for stor eller lille. Vi arbejder professionelt, løsningsorienteret og på kundens vilkår uanset hvilken type opgave der er tale om.

Murerarbejde

Alt i murerarbejde, fliser, tegl, tagsten, murhuller, støbning af betondæk, fundamenter og lign. pudsning af sokkel, vandskuring ude og inde, badeværelser, bryggers, entré, altid på kundens vilkår og i dialog med denne om processen og arbejdsgangen.

Mikrocement

Alt i Mikrocement. Produktet giver en designfrihed som ikke tidligere er set med de traditionelle løsninger. Produktet kan påføres på alle overflader og kan anvendes både ude og inde, på lofter, vægge og gulve, på linoleum, eksisterende klinker, betongulv, stål, træ, kun fantasien sætter grænser.

Mikrocement er baseret på cement som navnet antyder men indeholder også en masse andre naturlige stoffer hvilket giver materialet et unikt udseende og en fleksibel og stærk overflade uden fuger og andet gør det meget vedligheholdelsesvenligt.

Rådgivning

Bygherrerådgivning og projektstyring i forbindelse med byggesager, herunder mangelgennemgang, byggeledelse, kontraktgennemgang, 1- og 5års eftersyn.

Renovering

Renovering af alle former for byggeri fra start til slut, inkl. afklarende tegningsmateriale.

Malerarbejde

Alt i maler/spartelarbejde, tapeter, filt, slibe, spartle og male, udvendig og indvendig, udført i fag- hoved eller totalentreprise, vi arbejder også her professionelt, målrettet og løsningsorienteret på kundens vilkår og i dialog med denne uanset hvilken type opgave der er tale om.

Sanering

Skimmelsvamp sanering

Vi tilbyder total løsninger i forbindelse med skimmelsvamp sanering af boliger.

Skimmelsvamp

Skimmelsvampe opstår typisk hvor der er høj fugtighed 75-100%, på materialets overflade og temperaturen ligger på 5-40°C.
Er disse kriterier opfyldt giver det vækstbetingelser for skimmelsvamp, bakterier og trænedbrydende svampe.
Skimmelsvampen kommer efter 1 til flere ugers eller måneders opfugtning. Jo højere fugtighed og temperatur, jo hurtigere vil væksten konstateres.

Årsag til skimmelsvamp

Årsagerne til at vækstbetingelserne for skimmelsvamp i en bygning bliver opfyldt, kan være mange. Her kan nævnes: Konstruktionsfejl på bygningsdelene, vandskader, forkert brug/anvendelse af rum eller mangelfuld ventilation.

Mistanke om skimmelsvamp i bygningen

Skimmelsvamp er ikke nødvendigvis synlig eller sundhedsskadelig. Indikatorer på sundhedsskadelige skimmelsvampe kan være en kraftig lugt af mug eller jordslåethed, samt synlige svampesporer.

Skimmelsvampe indeholder allergener og kan i særlige vækstforhold danne giftige stofskifteprodukter. Derfor er det muligt at en række almene sundhedsmæssige symptomer, kan hænge sammen med sundhedsskadelig skimmelvækst. Det kan b.la være luftvejsallergi, overfølsomhed, slimhindesymptomer samt almensymptomer.

Konstatering af skimmelvækst

Vi undersøger boligen og udarbejder en rapport som klarligger årsagen til skimmelvæksten samt handlingsforløb og prisoverslag.
Der foretages prøvetagning af de implicerede områder i boligen, for at klarlægge omfanget af Skimmelsvamp, dette kan f.eks. foretages med:
Steril vatpind i prøverør og buffervæske til enzymbestemmelse (MycoMeter TM Test)
Aftryksplader til dyrkning, vurdering af vækstens karakter.
Støvprøve fra luft.
Metoden for prøvetagning vurderes i den enkelte sag, kommende an på hvilket/ hvilke materialer, overflader eller skimmelvækstens omfang.

Fugtmålinger

Der foretages fugtmålinger af de vedrørte områder, som føres ind i et skema til yderligere dokumentation og kontrol.

Sanering mod skimmelsvamp

Der foretages konstruktiv sanering i de tilfælde det er muligt/nødvendigt. Hvor det ikke er muligt at fjerne de inficerede områder anvendes tørdampningsprincippet. Grundig rengøring før under og efter vil altid blive udført for at hæmme og fjerne svampesporer så yderligere spredning undgås.

Sikkerhed

Der arbejdes altid i henhold til arbejdstilsynets sikkerhedsanvisninger og regler. Hvor der er tale om høj koncentration af skimmelsvamp vil der blive oprettet luftsluser for at forhindre spredning af sporer til andre ikke inficerede rum.

Lugtsanering

Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at sanere mod lugtgener, det kan dreje sig om møbler eller inventar som har optaget lugt af skimmel.
Dette kan foretages kemisk eller med Ozon. (Ozon er en speciel form for ilt, såkaldt aktiv ilt, der produceres ved tilførsel af elektrisk energi inde i ozongeneratoren. Ozonet virker ved at oxidere (ilte) organiske partikler. Ozon går i forbindelse med fremmede lugtemner samt bakterier og virus der derved bliver nedbrudt. I de fleste tilfælde er slutproduktet bare kultveilte (CO2) og vand.)

Opbygning/færdigbehandling

Vi genopbygger og færdigbehandler de vedrørte områder og reetablerer inventar, klar til indflytning.

Kvalitetssikring

Der fortages kvalitetssikring af saneringen under hele processen, i form af fugtmålinger, prøvetagning af skimmelsvamp samt fotodokumentation.
Ved projektets afslutning udfærdiges en kvalitetssikringshåndbog som dokumentation for korrekt udført arbejde jf. SBi-anvisning 204 – Undersøgelse og vurdering af fugt og skimmelsvamp i bygninger samt SBi-anvisning 205 – Renovering af bygninger med skimmelsvampvækst

Hvad skal jeg vælge?

Fagentreprise

Du styrer selv projektering, tegninger, indhentning af byggetilladelse og styring af byggeprocessen. Du skal også selv udforme udbudsmateriale og indhente tilbud, skrive kontrakter med de valgte håndværkere og styre hele processen selv undervejs. Det er dermed også dit ansvar at arbejdet ikke går i “stå” som følge af koordineringsproblemer dig og håndværkerne imellem. Du påtager dig med en fagentreprise det juridiske og økonomiske ansvar for projektet samt kontakten med enkelte håndværkere. En fagentreprise vælges typisk af en professionel bygherre.

Ulempe

Hvis du ikke har stor forstand på byggestyring, og kan være med i processen præcis når der er brug for dig, til at besvare spørgsmål, så undgå denne entrepriseform.

Fordel

Har du forstand på byggeri (professionel), kan du selv få maksimal indflydelse undervejs.

Hovedentreprise

Godkendelser og projektmateriale sørger du selv for. Hovedentreprenøren styrer selve byggeriet fra A til Z.

Hovedentreprisen er en meget anvendt entrepriseform når man bygger nyt. Tager du en rådgiver med til at sørge for indhentning af priser og til at kontrollere hovedentreprenørens arbejde efterfølgende, har du sikret dig rimeligt.

Hovedentreprenøren indgår kontrakter med de andre håndværksvirksomheder og styrer både økonomi, projektstyring, tidsplan, samt kvalitet.

Uvildigt tilsyn med kvaliteten er ikke med i prisen for en hovedentreprise. Bruger du en ekstern rådgiver skal denne føre tilsyn og foretage registrering og aflægge skriftlige rapporter.

Byggeledelsen er hovedentreprenørens ansvar.

Ulempe

Du skal selv forestå projektering og det indledende arbejde.

Fordel

Når projektet er overdraget til hovedentreprenøren, har denne ansvaret for færdiggørelsen.

Tilbygninger, større ombygninger og komplekse rum som f.eks. badeværelser og i øvrigt byggesager, hvor mange faggrupper er involveret.

Totalentreprise

Andre klarer hele entreprisen for dig. Du skriver bare under på en kontrakt, som indeholder dine ønsker, så klarer totalentreprenøren resten. Totalentrepriser er oftest til nybyggeri af både boliger og erhvervsbyggeri. Totalentreprenøren har en professionel projekteringsafdeling tilknyttet, som styrer hele projekteringen. En professionel tilsynsførende er ikke inkluderet, og det kan ligesom i hovedentrepriser være en idé at have sådan en med, selv om man har hyret en totalentreprenør.

Ulempe

Du skal have total tillid til totalentreprenøren og til at forventninger er afstemt korrekt i forhold til hvad du ønsker udført.

Fordel

Du overlader alle processer til én person – totalentreprenøren. Du skal kun tale med en person og afklare alle beslutninger med denne.

Indhold

  • Tømrer
  • Murer
  • Maler
  • Skadeservice
  • PCB-Forsegling
  • Kompetencer
  • Referencer
  • Salgs- og Leveringsbetingelser
  • Om os
  • Kontakt

Øvrigt

 

ERHVERV >>

 

Runøe & Teil

Tlf: 73 70 96 65
Telefontid 08.00-14.30

Døgnvagt ved akutte skader:
+45 8140 0534

Regnskabsafdelingen

Regnskabschef Camilla Svop

crs@runoeogteil.dk

Nyborg – Ørbæk   
Kværndrup – Svendborg

Kontakt os


0 / 400

Send en mail: rogt@runoeogteil.dk


CVR: 36028688
Created by Mack Media ApS
Scroll to top