VINDUER

Vi monterer alle typer vinduer i høj kvalitet, vi er ikke bundet af et bestemt fabrikat men monterer gerne eksempelvis Rationel, Outline, STM eller KPK vinduer alt efter den enkelte kundes ønsker og behov.

Hvilke muligheder er der ?

I private hjem vælges der typisk det der hedder træ/træ vinduer træ/alu vinduer, Komposit eller plast vinduer.

Hvad skal jeg vælge?

Træ/træ vinduer er dem der kræver mest vedligehold, da det som navnet antyder er træ på indvendig og udvendig side, typisk skal trævinduer males ca. hver 5. år, men det kommer an på vind, vejr og beliggenhed samt kvaliteten af vinduet. Trævinduet er det prisbevidste valg og rent æstetisk det der jf. de fleste arkitekter passer bedst til ældre huse hvor man ikke ønsker et alt for moderne udtryk.

Træ/alu vinduer har ramme og/eller karm, der er lavet med en kombination af aluminium og træ. Det vejrbestandige aluminium sidder yderst, og den indvendige del af vinduet er af træ, hvilket giver et mere traditionelt udseende inde i huset. Træet i træ/aluvinduer er langt overvejende fyrretræ, mens alukomponenterne består af pulverlakerede aluminiumsprofiler. Pulverlakeringen giver en meget holdbar og vejrbestandig overflade. Aluminium er et let og stærkt materiale og kan ikke ruste. Træ/aluvinduernes største fordel, nemlig det vedligeholdelsesfrie ydre, er en ulempe, hvis du ønsker at skifte vinduernes farve udvendigt. Det er nemlig ikke muligt at male oven på aluminiumsprofilernes pulverlakerede overflade med et holdbart resultat.

I vinduer af kompositmaterialer er vinduesrammen og dele af karmen lavet af profiler af glasfiberarmeret polyester. Karmen har desuden en indvendig del af træ. Materialet er let og stærkt og gør det muligt at lave meget slanke rammer og karme. Kompositdelen af vinduerne har en pulverlakeret overflade, der kan leveres i farve efter ønske. Kompositvinduer har normalt et meget moderne design og enkelt udformede profiler i rammer og karme, og de er derfor bedst egnet til nyere huse med et modernistisk præg.
Da kompositdelen af vinduerne leveres med en pulverlakeret overflade, kan du ikke male dem i en anden farve, hvis du får lyst til det.

Plastvinduer er vinduer, hvor ramme og karm er lavet af pvc-profiler. Profilerne er gennemfarvede og leveres i et ret begrænset antal farver. Pvc har en lidt bedre evne til at lede varme end træ, og derfor isolerer det lidt dårligere end træ. Af den årsag – og for at spare materiale og begrænse vægten – er pvc-profilerne hule og inddelt i flere kamre. Den isolerende effekt ligger således først og fremmest i de luftfyldte hulrum.

Dronningholmsvej, Svendborg

Montage af nye STM trævinduer i nybygget kvist

Ingrids Allé, Odense

Montage af nye vinduer

Nauervænget, Nyborg

Montage af nye vinduer og dør i træ fra STM

Ahornvej, Nyborg

Montage af nye træ/alu vinduer m/redningsåbning Outline

Grejsdalen

Montage af nye vinduer m/redningsåbning Outline

Stubmarken, Hesselager

Montage af nye vinduer og skydedør i træ/alu fra Rationel

Gl. Hestehauge, Svendborg

Montage af nyt terrassedørselement, Træ/alu fra Velfac

Langelinie, Odense

Udskiftning af dørparti til nye Træ/alu elementer fra Rationel

Gl. Vindingevej, Nyborg

Montage af nye vinduer i træ/alu fra outline samt montering af gavlbeklædning i hvid Hardie Plank